Изтекоха първите данни за Windows 8

Небрежността на един сътрудник в Microsoft даде шанс на най-любопитните да узнаят подробности за следващата операционна система на редмънтския гигант – Windows 8, съобщи osp.ru. Сътрудникът редактирал своето резюме в социалната мрежа за контакти между професионалисти LinkedIn и в него неволно издал тайни около проекта.

В резюмето се споменавало, че човекът в момента работи в отдел на корпорацията с висока степен на секретност, където се провеждат разработки, свързани със средносрочни и дългосрочни стратегически проекти. Сред тези от тях, в които спецът участвал, било и разработването на “съвместимост на ядрото на Windows 8 със 128-битови архитектури и проекти за Windows 9”.

Резюмето скоро бе изтрито от сайта, но още известно време бе достъпно в кеша на Google, пише руският сайт.

Windows 7, който дебютира този месец, стъпва на 32- и 64-битови платформи. 64-битовите версии на Windows започнаха да се появяват на пазара през 2005 година, припомня osp.ru. Първата беше Windows XP Professional x64 Edition.

Ако Microsoft спази традицията да пуска нова версия на всеки три години, то можем да очакваме Windows 8 да се появи на пазара през 2012 г.

Коментар