Citrix подобрява виртуализацията

Компанията Citrix Systems въвежда нова технология за виртуализация във версия 4 на своя продукт XenDesktop. Интегрираното решение осигурява всички типове виртуални работни станции с помощта на технологията FlexCast.

XenDesktop 4 опростява ИТ инфраструктурата чрез интеграция със Citrix XenApp. Потребителите могат да ползват приложения по заявка на физически и виртуални работни станции, в зависимост от избраната стратегия.

В новия продукт е вградена и технологията HDX, предназначена да осигури максимално удобство при работа с HD приложения, независимо от местоположението и технологията за виртуализация на работната станция.

Четвъртата версия на XenDesktop значително опростява управлението на виртуалните работни станции с помощта на Microsoft System Center. Добавени са също така функции за извличане на максимума от платформите Microsoft Windows и Windows Server.

Като цяло, XenDesktop 4 включва над 70 подобрения, които увеличават производителността, надеждността и ефективността при внедряване на продукта в рамките на цялата организация.

Решението ще бъде достъпно на пазара през ноември в три варианта – Standard, Enterprise и Platinum, с лицензиране за всеки потребител.

Коментар