SAP и HP обединиха усилия в решенията за бизнес анализ

Корпорациите SAP и HP обединяват усилия в областта на решенията за бизнес анализ (BI). Двете компании обявиха споразумение, чрез което ще интегрират платформите си SAP NetWeaver Business Warehouse и HP Neoview.

Често на компаниите се налага да изразходват повече време, вложения и технологични ресурси, за да вземат информирани бизнес решения. Достъпът до необходимите данни, извършването на анализи и подготвянето на доклади е свързано с използването на множество продукти за BI.

"Като работят заедно, SAP и HP дават възможност на клиентите си да управляват необходимата им информация по-гъвкаво и ефективно", заяви Петър Миленков, изпълнителен директор на SAP България.

Обединението ще даде възможност на потребителите да инсталират SAP NetWeaver BW или BI решения от SAP на корпоративни Data Warehouse платформи HP Neoview.

Възможностите на Neoview се допълват от SAP NetWeaver BW и от софтуера SAP NetWeaver BW Accelerator. Продуктите от семейството на SAP Business Objects изпълняват ролята на BI фронт-енд инструменти за високоскоростен анализ на данните.

Интегрираните продукти ще предложат оптимизация при достъпа и обработката на голям обем операционни данни. Вместо да изразходват ресурси за допълнителни решения, клиентите могат да защитят и извлекат предимство от вече направените инвестиции в DW, като добавят SAP NetWeaver BW с база данни, която работи на HP Neoview платформа.

За последните 20 години, близо половината от внедряванията на решения на SAP са били на платформи на HP. Новата интеграция ще бъде оптимално решение и за компании, които не ползват ERP системи на SAP.

Коментар