Щели да свържат здравния е-портал с НЗОК?


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията предлага електронните здравни картони (ЕЛАК) на служителите от администрацията да бъдат интегрирани с регистъра на медицинските специалисти, а след това и с Националната здравно-осигурителна каса. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов пред участниците в Петата национална конференция, посветена на електронното здравеопазване.

Единната информационна среда в здравеопазването ще бъде развивана при спазване на стандартите на разработената от МТИТС платформа за електронно управление.

Експерти на МТИТС участват и в работна група от ключовите институции, която разработва план за действие в електронното здравеопазване до 2012 година.

Като пример за добро сътрудничество между институциите от ведомството посочват Националния здравен портал, разработен по време на кабинета Станишев от здравното министерство и тогавашното министерство на държавната администрация. Порталът получи приза „Европейска награда за публичния сектор” за най-добра практика на предоставяне на публични услуги.

по темата: „Щели да свържат здравния е-портал с НЗОК?”

добавете коментар...

  1. oracle 11g

    Единственно важната дума е Щели

Коментар