Домашни принтери печатат с едно докосване

Нови многофункционални принтери на HP идват за първи път с чувствителна на допир технология HP TouchSmart. Предназначени за дома, устройствата осигуряват лесен печат само с едно докосване, съобщи компанията.

Всички членове на семейството могат да отпечатват изображения, документи и проекти, като използват опцията QuickForm на чувствителния на допир дисплей. Уникалната технология позволява дори и на най-малките сами да печатат снимки или игри, без съдействието на компютър.

На екрана могат да бъдат разглеждани и селектирани снимки директно от USB, устройства с USB връзка или карта-памет (всички модели разполагат със слотове за карти).

Aвтоматичните настройки за премахваме на ефекта “червени очи” и редактиране на нивата на светлина и цветове помагат за подобряване на качество на разпечатките.

Функцията HP Photo Print Gadget позволява на потребителите да изберат снимка от папки, приложения, имейл и уеб сайтове и да я пуснат в специалната икона на десктопа. Софтуерът интелигентно редактира и изрязва изображенията, така че те да отговарят на размера на фото хартията.

Чрез HP Smart Web Printing потребителите могат да пестят мастило и хартия, като избират текстове и снимки от различни уеб страници и ги комбинират в една отпечатана страница. Така всеки потребител разпечатва само информацията, която иска.

Повечето от новите HP Photosmart модели имат вградена възможност за безжична свързаност, която осигурява достъп от всяко място в дома. Свързването към безжична мрежа става само с едно докосване.

Собствениците на Apple iPhone и iPod touch могат да печатат безжично чрез приложението HP iPrint Photo, което е достъпно безплатно от Apple App Store.  

Серията HP Photosmart включва 5 модела: C4680, Photosmart, Wireless, Plus и Premium.  Препоръчителните крайно-клиентски цени в лева с ДДС започват от 169 лв. и стигат до 389 лв., в зависимост от модела.

Коментар