SAP назначи нов управляващ директор за България

„Целта ни е да продължим да помагаме на компании от всички сектори да управляват процесите и бизнеса си по-добре”, казва Здравко Пешаков
(снимка: SAP България)

Софтуерната корпорация SAP назначи Здравко Пешаков на позицията управляващ директор за България. Мениджърът встъпва в длъжност от днес, 1 август, съобщиха от компанията.

„SAP предприе целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза. Здравко е един от най-младите управляващи директори в региона”, гласи официалното съобщение.

Пешаков започва кариерата си в компанията през 2017 г. Не след дълго е избран за престижната академия SAP Academy в Пало Алто, Калифорния. След завършването ѝ той се издига до мениджър Продажби за Cloud Digital Supply Chain портфолиото на SAP за Югоизточна Европа, а по-късно поема поста на търговски директор за частния сектор в България.

„С назначаването на Здравко като управляващ директор, ние залагаме на един млад, динамичен човек, който ще подобри изживяването и взаимодействието на нашите клиенти и партньори със SAP България”, коментира  Жозефин Гала, управляващ директор на SAP за Югоизточна Европа и Украйна.

Здравко ще поеме управлението върху дейността на компанията в България, ще се фокусира върху ускоряването на миграцията към облачния софтуер и ще продължи „да подкрепя настоящи и бъдещи клиенти по пътя към превръщането им в интелигентни предприятия”, посочиха от SAP.

„Целта ни е да продължим да помагаме на компании от всички сектори да управляват процесите и бизнеса си по-добре, както и да развиват нови бизнес модели с помощта на нашите иновативни решения. Ще работим в още по-тясна колаборация с партньорите ни, за да предоставяме персонализирани решения за всеки клиент”, заяви от своя страна Здравко Пешаков.

Нарушенията във веригите на доставки, промените на политическо ниво и други външни фактори в последните години налагат организациите да ускорят прехода към облачна среда, за да подсигурят операциите си. Предвид това, SAP България преосмисли подхода си към пазара и към начина, по който компанията взаимодейства с клиенти и партньори, коментираха от компанията назначението на Здравко Пешаков.

Коментар