AMD освежи евтиния РС сегмент

AMD разшири линията си масови процесори, оптимизирани за Windows 7 и компактни настолни компютри. Компанията обяви няколко нови процесора Athlon II с висока производителност и ниска консумация на енергия.

Чиповете ще се вграждат в тънки и елегантни шасита на атрактивна цена. Дву-, три- и четириядрените процесори ще посрещнат широка гама изчислителни нужди, обявиха от компанията.

Разнообразието ще даде възможност на OEM производители и системни интегратори да създават атрактивни PC, съобразени с придвижването на пазара към енергийно ефективни настолни системи, оптимизирани за Windows 7.

Икономичните десктоп решения на AMD помагат на водещи производители като Acer, Dell, HP и Lenovo да проектират PC с ниско количество отделяна топлина и шум, в компактни и елегантни кутии.

С все по-изгодните цени на компютрите, много домакинства инвестират в трето и четвърто РС за отделните членове на семействата. Процесорите AMD Athlon II  предлагат висока стойност за масовите потребители чрез своята производителност и възможности за HD видео и 3D игри.

Цените на новите чипове започват от $69 за двуядрения Athlon II X2 235e с консумация 45W и работна честота 2.7GHz. На върха в линията е четириядреният Athlon II X4 605e, който работи на честота 2.3 GHz, консумира 45 W и струва $143.

Коментар