Три нови процедури по ОПАК до края на годината

Три нови процедури по оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) ще бъдат открити до края на годината, съобщи правителственият пресцентър.

От стартирането на програмата досега са отворени общо 26 процедури. Одобрените проекти за финансиране са 260, а сключените договори са за близо 140 млн. лв. Реално изплатените средства са над 62,6 млн. лв.

Процедурата „Модерно управление на човешките ресурси в държавната администрация” ще бъде обявена през декември, а крайният срок за подаването на предложения е февруари 2010 г. По нея ще може да кандидатства администрацията на МС.

Целта на процедурата е да се подобри системата за заплащане и мотивацията на служителите, което ще повиши качеството на работа в държавния сектор.

През ноември ще бъде обявена процедурата „Компетентна и ефективна държавна администрация”, със срок на подаване на предложения януари 2010 г. Бенефициент ще е Институтът по публична администрация (ИПА).

Процедурата цели укрепване на капацитета на ИПА и предоставяне на качествени и ефективни обучения за централната, областните и общинските администрации.

„Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление” ще бъде обявена също през ноември т. г. Проектни предложения ще могат да се подават до януари 2010 г.

Тази процедура е насочена към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Нейната цел е да гарантира предоставянето на качествени и насочени към потребителя електронни административни услуги.

по темата: „Три нови процедури по ОПАК до края на годината”

добавете коментар...

  1. any

    В този смисъл… не мое ли да пуснете още 2 реда текст в rss-а.

Коментар