Телемедицината в действие

Демонстрация на телемедицинска връзка Шейново–Шератон–Белград прикова вниманието на присъстващите на здравна конференция в столичния хотел миналата седмица.

Д-р Румен Велев, заместник-директор на II САГБАЛ „Шейново”, и екипът на Контракс ЕАД показаха телемедицинска връзка между операционната в болницата, зала Роял 3 в Шератон, където се провеждаше събитието, и националния консултант по акушерство и гинекология доц. Василев, който участваше в конференция в Белград.

Присъстващите наблюдаваха на живо на екрана как се извършва раждане със секцио от една от операционните зали на II САГБАЛ „Шейново”. Те чуха също така консултациите, които доц. Василев даде от Белград на екипа в болницата.

Изградените от Контракс телемедицински системи осигуриха високо качество на картина и звук за участниците в конференцията, сред които здравния министър д-р Божидар Нанев, председателя на Комисията по здравеопазване д-р Лъчезар Иванов, множество медици и представители на фирми, заети в развитието на електронното здравеопазване.

Коментар