Windows 11 с голяма актуализация през септември

Интерфейсът на Widows 11 ще претърпи известни промени с поредната актуализация
(графика: Microsoft)

Microsoft подготвя голяма актуализация на операционната система Windows 11. Версията 22H2 на РС платформата ще стане достъпна за потребителите на съвместими компютри на 20 септември.

Тестовете на Windows 11 22H2 текат от няколко месеца. Очаква се появата на поддръжка за папки в менюто „Старт”, възможност за плъзгане и пускане на елементи в лентата на задачите, както и нови жестове за устройства със сензорен екран, съобщи The Verge.

Microsoft интегрира и функцията Live Caption в Windows 11 за създаване на субтитри в реално време, което може да бъде много полезно за хора с увреден слух. В допълнение, функция за гласов достъп ще позволи управление на компютъра чрез гласови команди.

Windows 11 (22H2) включва още преработен Task Manager в стила на Fluent Design и поддръжка на тъмна тема. Известно е също, че Microsoft тества нов интерфейс на File Explorer с раздели (табове), но тази промяна се очаква в някоя от следващите актуализации на системата.

Коментари по темата: „Windows 11 с голяма актуализация през септември”

добавете коментар...

 1. Ники

  Потдържащи компютри блаблабла работи на дуал коре пентиум няма проблем и ъбдейт има

 2. Симо

  Папките си ги имаше и бяха продадени. Сега са махнати, за да може пак да ги продадат.
  Опция лента вертикална от дясно също я няма. Ще продадат и нея.

 3. Българин

  “Папките” в менюто Старт ги имаше в Windows 95 …

 4. haha

  Таман като решат да пускат 12, ще си я сложа. До тогава с 10, която сложих години след пускането ѝ, докато не стана поносима

Коментар