Потребители на Win 7: де е балотажният екран?

Неколцина читатели на The Register са се обадили в редакцията на онлайн-изданието, за да попитат “къде е проклетият балотажен екран”, съобщи медията преди броени часове. Инсталациите на Windows 7, с които читателите са се сдобили, не предлагат обещания екран, от който да могат да си изберат браузер за ползване “по подразбиране”.

По-рано този месец Microsoft и Европейската комисия се споразумяха, че на потребителите на Windows ще се предалга “балотажен екран”, даващ им възможност да изберат измежду набор от браузери. Това е част от процедурата за защита на конкуренцията, чрез която ЕК иска да накара Microsoft да спре да пакетира определени софтуерни продукти в Windows. Споразумението обаче все още е на етап “пазарни тестове”, напомня The Register.

Решението за балотажния екран тепърва трябва да бъде окончателно одобрено и след това подписано като юридическо споразумение.

Ако се стигне до съгласие, както и двете страни се надяват, балотажният екран ще се появи при потребителите посредством изпращането на ъпдейт за Windows. Екранът за избор ще се яви пред всички, които в Windows 7 са избрали Internet Explorer за свой браузер “по подразбиране”. Избор ще имат и потребителите на XP и Vista. 

Коментар