Стажантска програма 2009 на ТехноЛогика приключи

За пета поредна година студенти в сферата на информационните технологии от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски” за три месеца участваха пълноценно в живота на софтуерната компания ТехноЛогика. И в продължаващата финансова криза, приключилата преди дни стажантска програма даде на участниците в нея нови знания, опит в работата по проекти, умения за работа в екип, много нови приятели и не на последно място – нова работа.

По традиция стажантите преминаха през едномесечно интензивно обучение по водещи технологии, които се използват в ТехноЛогика, последвано от работа по конкретни практически задачи. Новото в стажантската програма тази година бяха лекциите по ERP, CRM и BPM технологии. След преминатите курсове стажантите имаха възможност да изберат в коя област да протече останалата част от стажа им и да се присъединят към съответните отдели на фирмата.

В края на програмата Йонко Терзиев, ръководител на направление "Разработка на софтуер" в ТехноЛогика връчи на всеки от участниците сертификат, удостоверяващ обученията, през които е преминал по време на стажа си. Половината от стажантите получиха и възможността да продължат да работят в компанията вече като част от нейния екип.

Изцяло позитивни са и мненията на стажантите, които са най-високата оценка за качеството и ползата от програмата:

“Смятам, че работата на стажантите е изключително полезна за тях, независимо от големината на проекта, в който са включени. Самостоятелното сблъскване с проблеми в практиката води до придобиване на алгоритмична способност за справянето с тях. Работата с екип от колеги, които имат значителен опит в разработката на подобни приложения е още по-полезнa за стажантите, тъй като често така те получават най-правилния отговор, когато са възможни няколко различни начина за изпълнение”, смята Генади Митев.

Климентина Русева сподели: „Изключително благодарна съм, че получих възможността да участвам в стажантската програма на ТехноЛогика. Мисля, че е отлично организирана и балансирана. Обучението в началото на стажа, беше от полза за мен, тъй като се запознах с технологии и средства, които не бях ползвала до момента. Задачите, които получавах, бяха много разнообразни, съобразени с моите знания и достатъчно предизвикателни, за да науча много нови неща. Стажантската програма напълно оправда очакванията, които имах и дори ги надхвърли.”

С приключването на тази стажантска програма, в ТехноЛогика започва подготовката за следващата, за да може тя да отговори на очакванията и бъде максимално полезна на бъдещите ИТ специалисти. Независимо от икономическата ситуация, компанията ще продължи да подкрепя образователните институции в осигуряването на качествено и съвременно образование.

Коментар