Майкъл Джексън намалява загубите на Sony

Смъртта на поп звездата Майкъл Джексън се отрази благоприятно на бизнеса на Sony. Японският гигант отчете по-малки от очакваните загуби за второто тримесечие на финансовата си година, възлизащи на $289 млн. (при прогнозни $440 млн).

Своеобразният успех се дължи на намалени разходи, бум в продажбите на албуми на певеца и добрият бизнес с PlayStation 3, предаде Асошиейтед Прес. От юли до септември компанията е продала 3,2 милиона конзоли PS 3, в сравнение с 2,4 млн. за същото тримесечие на предходната година.

Приходите на Sony за периода възлизат на $18,2 млрд., което е с 20% спад на годишна база. Чистите загуби за първите 6 месеца са $697 млн., докато за същия период на миналата година компанията отчете $613 млн. печалба. Продажбите за полугодието пък са намалели до $35,8 млрд.

Междувременно Sony повиши прогнозите си за текущата финансова година. Компанията очаква загуби в размер на $660 млн., срещу обявени $1,2 млрд. по-рано. Анализаторите от Thomson Reuters прогнозират загуби на ниво $756 млн. за финансовата 2009-2010 година.

Коментар