Ай Би Ес България обяви резултатите от конкурса „Моята зелена идея”

Ай Би Ес България обяви имената на наградените участници в младежкия конкурс за есе на тема „Моята зелена идея”.

Основна цел на конкурса беше да провокира младите, учещи хора да представят своите виждания и идеи по темата за опазване на околната среда, зелените технологии и личната отговорност и принос.

Интересът към конкурсa беше голям. Ученици и студенти от цялата страна, на възраст от 10 до 25 години, споделиха своите мисли, идеи и отношение към опазването на околната среда и модерните енергийно-ефективни технологии. Получени бяха 137 есета със зелени идеи. Резултатите от инициативата показаха, че младите хора в България са информирани, креативни и отговорни.    

Жури в състав: Радослав Воденичаров, Регионален мениджър – Lenovo за България, Анна Портарска – Изпълнителен директор – Асоциация "Българска книга" и Руслана Ангелова – Ръководител отдел Маркетинг – Ай Би Ес България, определи наградените участници. Основни критерии за оценка на есетата бяха: оригинално мислене и идеи, стил и правопис, като темата за зелените технологии, включена в контекста на есето, носеше допълнителни предимства.

С първа награда, нетбук Lenovo IdeaPad s10e, бе отличена  Дамяна Радионова на 16 години от Русе за есето: „Последното писмо на Хари Потър”. Втората награда, мултифункционално устройство Epson Stylus SX115, осигурено от GENESYS DISTRIBUTION, получи Ина Костова на 20 години от София. Трима участници със зелени идеи получават трета награда – чанта за ноутбук. Техните имена са: Йордан Джамбазов на 22 години от Павликени, Красимира Русимова на 22 години от София и Мария Белчева на 12 години от Казанлък. Ай Би Ес България осигурява и 15 допълнителни поощрителни награди – 2GB USB-устройства. Имената на наградените участници в конкурса могат да се открият на адрес: www.ibs.bg/mygreenidea.

Като социално отговорна компания, Ай Би Ес България подкрепя инициативите и призивите за опазване на природата. Стремежът на компанията е да насърчи информираността на младото поколение за енергоспестяващите технологии и решения и как всеки може да даде своя принос в опазването на околната среда, като прилага зелените идеи в ежедневието си.

Ай Би Ес България предлага висококачествени продукти от доказани  производители, като Lenovo. Lenovo е лидер в инициативите за опазване на околната среда и производството на енерго-ефективни продукти. Повечето настоящи модели настолни и преносими компютри, предлагани от Lenovo, отговарят на критерия Energy Star 4.0 и са с до 70% по-енергийно ефективни спрямо предходното поколение компютри.

Продуктите Lenovo с EPEAT Gold ранг имат до 90% преработваеми материали, а 85% от материалите използвани за мобилните компютри Lenovo, могат да се рециклират.

Вредните за околната среда материали като – кадмий, олово, живак и др., не се използват или са редуцирани до минимум.

Използвайки енергийно-ефективни продукти ние не само намаляваме месечните си разходи, но и спомагаме за редуциране на вредните въглеродни емисии и се противопоставяме  на замърсяването на атмосферата, без да правим компромис с характеристиките и стила и на продуктите.

Коментар