Дайте път на автомобилите с електро-двигател


Докато все повече и повече автомобилни производители се канят да обсебят улиците с новите си модели електрически коли, някои строителни предприемачи изпреварват тенденцията и вече строят сгради, в чиито гаражи има станции за зареждане на автомобили чрез електричество, съобщава Ню Йорк Таймс.

Glenwood Management – стоителна компания в Ню Йорк, която има над две дузини сгради из големия американски град, е взела решение да инсталира четири електро-станции за зареждане на автомобили в гаража на най-новата си постройка. Той побира до 400 автомобила.
Станциите за зареждане би трябвало да могат да заредят електрическа кола в рамките на няколко часа. “Познавам доста хора, които имат интерес към електрическите автомобили и само чакат появата на подходящия модел и инфраструткурата от станции за зареждане, за да си купят такъв. Искам Glenwood да е готова да посрещне техните очаквания”, казва Хауард Хайзнер, изпълнителен вицепрезидент на компанията.
След като наблюдава известно време как се използват зарядните станции в новата сграда, Glenwood има готовност да добави и допълнителни, ако е нужно. Освен това компанията планира да оборудва със станции за зареждане на електромобили и гаражите на вече изградените постройки.
Новата сграда, наречена Emerald Green, е проектирана и изградена по технология, щадяща околната среда. За внедряването на станциите за зареждане на електромобили компанията ще получи кредит в рамките на американска национална сертификационна система, наречена “Лидерство в енергийното и екосъобразното проектиране” (LEED).

Коментар