Apple се върна като голям рекламодател в Twitter

Apple отново ще рекламира с пълната си мощ в социалната мрежа на Илон Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Посещението на Илон Мъск в централата на Apple и конструктивните разговори с изпълнителния директор Тим Кук донесоха положителни новини за Twitter. Този уикенд новият собственик на Twitter обяви, че Apple e възобновила напълно рекламата в социалната мрежа.

Илон Мъск направи важното изявление в излъчване на Twitter Spaces, като добави, че Apple е най-големият рекламодател на социална мрежа. Записът с коментари на Мъск продължи повече от два часа, той говореше от борда на частен самолет, а публиката превиши 90 хиляди души. Другите изявления на Илон Мъск нямаха нищо общо с Apple, отбелязва Блумбърг.

Миналата седмица Илон Мъск разкритикува Apple, като обяви, че компанията почти напълно е спряла покупките на реклама и, че заплашва да премахне Twitter от онлайн магазина  App Store. След срещата между лидерите на двете компании Мъск промени реториката си и обяви пред аудиторията на Twitter, че противоречията с Apple са преодолени.



Тим Кук, от своя страна, даде да се разбере, че Apple никога не е обмисляла да премахне Twitter от App Store. В събота Мъск допълнително благодари на рекламодателите, които се върнаха на страниците на Twitter след първоначалния бойкот. Той също така изрази надежда, че програмата за верификация на потребителите ще бъде възстановена следващата седмица.

Коментар