Леново България награди победителя в конкурса „Моята зелена идея”

На специален коктейл Lenovo България обяви резултатите от младежкия си конкурс „Моята зелена идея”. Победителката Дамяна Радионова от гр. Русе бе избрана измежду 137 кандидати на възраст между 10 и 25 години. Тя получи стилен нетбук Леново IdeaPad s10e от Радослав Воденичаров, управляващ директор на Lenovo България.

По-рано тази година Lenovo България обяви началото на своята инициатива за насърчаване на екологичното самосъзнание сред младите хора в България. 16-годишната победителка в конкурса за есе получи наградата за своето съчинение „Последното писмо на Хари Потър”. Структурираната и реалистична гледна точка и отличният изказ отличиха носителя на първа награда от останалите участници в инициативата.

Есетата в конкурса бяха оценявани от Радослав Воденичаров, управляващ директор на Lenovo България, Анна Портарска, изпълнителен директор, Асоциация "Българска книга" и Руслана Ангелова, ръководител отдел Маркетинг, Ай Би Ес България.

„В своите есета участниците споделиха личното си отношение към проблемите на околната среда и отговорното потребление на ресурсите на планетата. За мен беше привилегия да се запозная с идеите на младите хора в България за това как да превърнем нашия свят в едно по-приятно място за живеене”, каза Воденичаров.

Конкурсът е част от глобалната екологична стратегия на Lenovo. Съображенията за минимизиране на въздействията върху околната среда от страна на компанията са залегнали във всички сфери на нейната дейност – от дизайна и производството през целия жизнения цикъл на крайните продукти. Корпоративната политика на Lenovo в сферата на околната среда заема ключово място в цялостния ангажимент на компанията към обществото.

Коментар