Цветни МФУ на Xerox осигуряват професионално управление на цвета в офиса

София, 11 ноември 2009 г. – Ксерокс България пусна на пазара три нови  цветни мултифункционални устройства от серията WorkCentre®. Те покриват целия спектър от дейности по управление на документите в съвременните офиси – принтиране, копиране, сканиране и изпращане на факс. Xerox® WorkCentre® 7755/7765/7775 принтират и копират до 75 черно-бели страници в минута, съответно до 50 цветни и предлагат авангардни и лесни за употреба функции за сигурност и контрол върху разходите. Новите машини предоставят идеални възможности за офиси, отдели, клонове и централизирани звена за печат, реализиращи средни и високи работни обеми. Устройствата работят с разнообразни медии във формат до 330×482 мм (13’x19’).

“Служителите и мениджърите в съвременната офис среда търсят мултифункционални системи, които са едновеременно мощни и лесни за управление, предлагат високо качество и продуктивност, ниски цени за поддръжка и сигурност” заяви Силвия Куманова, Търговски мениджър в Ксерокс България. “Новите системи WorkCentre са едно елегантно решение на всички тези многобройни нужди.”

Високо качество и висока производителност

Максималната разделителна способност на изображението при трите нови устройства е 2400×2400 dpi и на практика надминава стандартите в този сегмент, а емулсионно-агрегираният (EAHG) тонер допълва високата резолюция като постига изключително качество на изображението. Възможностите за управление за цвета и работните потоци могат да се разширят с добавянето на  EFI® Fiery® Network Server, който предоставя инструменти за прецизен контрол на цветовете и автоматизиране на част от задачите.

Бързото обработване и изпълнение на задачите допринася за високата  продуктивност на системите. Скоростите на принтиране и копиране варират от 40 цветни страници на минута и 55 едноцветни за WorkCentre 7755, до съответно 50/65 за WorkCentre 7765 и 50/75 за WorkCentre 7775. Едноцветното сканиране е със скорост 80 страници в минута, цветното – 50, с разделителна способност до 600×600 dpi.

За постигане на оптимална ефективност, машините осигуряват паралелното извършване на операции от различни потребители. Допълнителни гаранции за продуктивността дава Xerox Extensible Interface Platform™. EIP позволява на потребителите да програмират индивидуални решения за управление на работния поток, посредством интуитивен сензорен екран – като например зададат автоматично сканиране и разпращане на файловете до списък от получатели. С цел ограничаване на прекъсвания на работния процес, системите разполагат с по две черни тонер касети, с възможността за зареждане на хартия докато машината работи и с автоматичната  “print around” функция, която позволява приоритизиране на подадените задачи, в зависимост от заредените в машината размери и количества хартия. Интуитивните, двупосочни принт драйвъри позволяват на потребителите да пестят време като наблюдават кизпълнението на задачите за печат директно от работното място. За да се съкрати времето за поддръжка на машините, много от консумативите могат да бъдат заменяни от самите питребители, вкл. тонер касети, барабани, фюзери и др.

Стандартният капацитет за зареждане с хартия е 3 260 страници, който може да се разшири до 5 260 страници за продължително и непрекъснато подаване от общо шест контейнера, вкл. дуплексното автоматично устройство за подаване на документи (250 страници), разполагащо с най-висок капацитет в този сегмент. Теглото на хартията за всеки от контейнерите варира от 64 до 300 гр./м2. Предлаганите допълнителни функции включват сортиране, захващане с телбод, перфориране, изработка на брошури и др.  

И трите модела предлагат авангардни функции – от автоматичното избиране на контейнерите при принтиране до сканиране и разпращане до списък от получатели или избор на една или повече факс линии.

Лесно управление.  Надеждна защита

Xerox CentreWare® Web позволява на IT администраторите лесно да инсталират, конфигурират, управляват, наблюдават и докладват за всички мрежови устройства, независимо от производителя. Xerox Standard Accounting предоставя данни за извършените операции принтиране, сканиране, копиране и изпращане на факс. Дъстъпът до цветно принтиране и копиране може да бъде контролиран и делегиран на отделни потребители или звена с цел по-добър контрол върху разходите. Допълнителни автоматизирани функции позволяват събирането и изпращането на оперативни отчети.

Редица стандартни и допълнителни функции за сигурност предлагат широк спектър от  адаптирани към нуждите на потребителя възможности, с цел защита на целия работен процес, и проследяване както на достъпа до машината, така и на обработваната информация. Трите нови системи имат  отлични показатели за потребление на електроенергия и допълнителни възможности за намаляване на разходите – те притежават сертификат ENERGY STAR ® 2009 и автоматичен двустранен печат.

Коментар