Vivacom въвежда нова система срещу измами

Нова система за управление на борбата с телекомуникационните измами въвежда Vivacom. Продуктът дава възможност за по-ефективна идентификация на измамите и осигурява защита в целия спектър на предлагани услуги, като анализира потреблението и търси шаблони на поведение, характерни за телекомуникационните измами, съобщи операторът.

До октомври тази година компанията използваше две отделни системи за контрол на измамите във фиксираната и мобилната част на мрежата. В началото на 2009 беше стартирана процедура за избор и внедряване на единна система. Доставчикът, чието име Vivacom не разкрива, обслужва водещи телекомуникационни оператори в Европа.

По-рано тази седмица операторът разпространи шест съвета как потребителите на мобилни и фиксирани телефонни услуги да се предпазят от измама.

Инициативата се провежда в рамките на Международната седмица за борба с измамите между 8 и 14 ноември 2009 г. В рамките на тази седмица всяка организация може да инициира различни дейности в подкрепа на движението за борба с измамите.

Коментар