3 фирми се борят в голям търг за ИТ сертификация

Трима са кандидатите по обществената поръчка за ИТ сертифициране на служителите от администрацията, стана ясно днес. ЦАПК Прогрес ООД, Немечек ООД и СТЕС–БГ ООД са фирмите, които внесоха своите документи за участие в процедурата за избор на изпълнител.
Посочените в документацията изисквания към всеки кандидат са: да бъде оторизиран представител за България на международната сертифицираща институция, която е носител на авторските права в ЕС и/или света; той и/или носителят на авторските права (разработчикът) да притежават актуален сертификат за качество; да има акредитирани тестови центрове на територията на страната.
Всеки участник трябва да представи и информация и документи на сертификационната процедура, включително демоверсия на използвания софтуерен продукт.
Целта на тази обществена поръчка е служителите от администрацията в цялата страна да имат възможност да получат от независим международно признат оценител персонален сертификат, удостоверяващ техните ИТ умения.
До 31 март 2007 г. 10 000 служители от цялата страна ще положат тест за проверка на техните компютърни умения. Успешно издържалите изпитите ще бъдат включени в уеб-базиран регистър, където ще могат да се правят детайлни справки за постигнатите резултати.
Предстои комисията да разгледа документите на кандидатите и да прецени дали отговарят на посочените изисквания, за да бъдат допуснати до следващия етап на процедурата – отварянето на ценовите оферти.
При класирането на допуснатите кандидати цената ще е определящ критерий с тежест 51%. Представеният бизнес и финансов модел ще даде 23% от оценката, 18% са за съдържанието на тестовете и локализацията на тестовите центрове. Валидността на сертификатите в чужбина ще има тежест 8%.

Коментар