Lenovo спечели наградата “Green Supplier 2009”

Наградата за Green Supplier 2009 бе връчена на Lenovo на Green IT Expo в Лондон на 10 ноември.  Тя се дава на иновативни организации, които инвестират в зелени ИТ техноогии и предлагат продукти и услуги, отговарящи на стандартите за опазване на околната среда  или са допринесли значително за популяризирането на зелените идеи в бизнеса.

Коментирайки наградата, Andrew Barrow – Business Unit director в Lenovo, казва: „Lenovo приема наградата със задоволство, това е признание за нашите усилия да покажем на организациите какво могат да направят за намаляване на въздействието върху околната среда и особено по отношение ограничаване на енергийната консумация и на използваните материали”.  

Lenovo също така наскоро анонсира, че новите ThinkVision монитори отговарят на стандарта Energy Star 5.0. Новaта зелена линия включва широкоформатния монитор ThinkVision L2251x, който в най-голяма степен е съобразен с опазването на околната среда. Направен е от рециклирана пластмаса, използва само 21 вата електричество по време на работа и е първият монитор с TCO Certified Edge. TCO Certified Edge е програма, която награждава продукти, които имат доказано намалено въздействие върху околната среда.

The Green IT Expo e безплатен образователен форум, на който присъстват представители от водещи организации в Обединеното кралство. Събитието привлича влиятелни личности и ключови мениджъри в областта на ИТ инвестициите и корпоративната социална отговорност.

Коментар