Популярен фото и видео софтуер ускорен с GPU

Фото и видео приложенията на CyberLink вече работят по-бързо и предлагат нови възможности, благодарение на графичните процесори Nvidia GeForce и ION.

Потребителите могат да използват GPU-ускорение при разпознаване на лица от цифрови фотографии, скалиране на DVD филми до близко до HD качество, видео декодиране и видео компресия. Всички тези възможности са достъпни благодарение на паралелната изчислителна архитектура Nvidia CUDA.

"Nvidia и CyberLink са на фронта на GPU изчислителната революция", заяви Алис Чанг, изпълнителен директор на CyberLink. Неговата компания се ангажира  да разшири поддръжката за CUDA архитектурата на Nvidia, така че фото и видео приложенията й да осигурят най-доброто изживяване на потребителите.

Разпознаването на лица, например, става с до 70% по-бързо, когато приложението CyberLink MediaShow 5 работи в комбинация с видеоконтролер Nvidia GeForce, отколкото само при използване на процесора. Подобрението в ефективността при прекомпресиране на видео достига 500%, твърдят от Nvidia.

CUDA архитектурата дава възможност за използване на по-широк набор от програмни езици и програмни интерфейси (API) за GPU изчисления, в това число Microsoft DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran и други. Над 150 милиона са инсталираните CUDA-съвместими графични процесори.

Коментар