Time Warner се отделя от AOL през декември

Медийната група Time Warner се отделя от AOL. Това ще стане факт на 9 декември, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от Internet News. Раздялата се случва 9 години след “едно от най-катастрофалните корпоративни сливания в историята”.

На база на стойността на ценните си книжа пазарната капитализация на AOL се определя на около $3,44 милиарда. Когато планът за сливането на AOL с Time Warner беше обявен през януари 2000, интернет компанията се оценяваше на $163 млрд.

Съюзяването на двете фирми трябваше да роди “пътеводната светлина” на бъдещето на разпространението на съдържание онлайн, но обещаните постижения и иновации така и никога не се случиха.

Time Warner, притежател на такива медийни имена като CNN, HBO и Warner Bros, обяви през май, че планира раздяла с AOL и смята да се фокусира върху медийния си бизнес. Още през март тя привлече бившия търговски директор на Google Тим Армстронг като главен изпълнителен директор на AOL, за да подготви компанията за живот като самостоятелна бизнес единица.

Коментар