Google ще прави търсенето по-интуитивно с изкуствен интелект

Интернет търсачките навлизат в нов етап, където AI ще играе още по-голяма роля
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологиите за търсене и изкуствен интелект (AI) са във фокуса на събитие, организирано от Google на 8 септември в Париж. Компанията ще разкрие как с помощта на AI преосмисля начина, по който хората намират, изследват и взаимодействат с информация в мрежата – това ще става „по-естествено и интуитивно от всякога”.

Google вижда появата на изкуствения интелект ChatGPT като пряка заплаха за основния си бизнес и полага максимални усилия в областта на AI, отбелязва The Verge в публикация за предстоящото събитие.

Една потенциална заплаха за Google е Microsoft, която подкрепи OpenAI в рзазработката на ChatGPT и започна да интегрира възможностите на платформата в своите услуги, включително търсачката Bing.

Докато Google се опитва да задържи позициите си в интернет търсенето, в компанията се случи интересно събитие. Сергей Брин, един от основателите на интернет гиганта, който неотдавна се пенсионира, сега изненадващо се върна към директна работа с програмния код.

Все още няма подробна информация за събитието в Париж – възможно е Google просто да говори за новите функции на съществуващите си услуги, като Lens, Translator или Maps. Всички те също са активно интегрирани с алгоритми за изкуствен интелект.

Коментари по темата: „Google ще прави търсенето по-интуитивно с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Съдията към chatgpt:

    Освободен ли е непълнолетният аутист от заплащане на такси за лечението му?

    ChatGpt отговаря:

    Да, точно така.
    Според закона в Колумбия непълнолетните, диагностицирани с аутизъм, са освободени от заплащане на такси за терапиите им

  2. Anonymous

    Съдия предизвика сензация в Колумбия, като обяви, че е използвал чатбота с изкуствен интелект ChatGPT, за да подготви решението си по дело, свързано с дете с аутизъм.

    Решението на съдията е в полза на детето.

  3. Anonymous

    MS ЩЕ пуска gpt-3,5 в bing
    а учат го за gpt-4(какой е ?)

Коментар