Май няма да видим Chrome OS тази година

Минаха 4 месеца откакто Google изстреля топовен залп срещу Microsoft, като обяви, че подготвя операционна система – Google Chrome OS. Уеб-базираната платформа цели онези потребители, които са постоянно онлайн, и се очаква да размие границите между браузер и операционна система. Или поне така се говори.

Време е Google да покаже кавко крие в ръкава си: изданието TechCrunch обяви, че технологичният гигант ще позволи за първи път да се види какво представлява нейната ОС този четвъртък. Ще има технически демонстрации за медиите и се очаква да се разкрият подробности около плановете за Chrome OS.

Какво ще рече това за обикновения потребител? Не кой знае какво.

Някои слухове твърдят, че може да се очаква пускане на новата ОС през идната седмица. Най-вероятно обаче ще става дума за чист изходен програмен код. Така разработчиците ще имат шанс да създадат приложения. Но тези от нас, които не са толкова “на ти” с писането на програми, май ще трябва да почакат повечко.

по темата: „Май няма да видим Chrome OS тази година”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Google & Microsoft?!
    Защо ли ми напомнят за Бойко Борисов и БСП (можещите хора с идеи и знания които екипа им се състои основно от млади хора и тн. и дъртите обирджии и далавераджии 🙂 )

Коментар