Клетъчни връзки влизат в PND устройствата

Доставките на персонални навигационни устройства ще нарастват и ще достигнат обем от 50 милиона броя годишно към 2012 година. След това темповете на продажбите леко ще се забавят. Това прогнозира Berg Insight, цитирана от Cellular News.

Нарастващите обеми продажби из развиващите се пазари няма да успеят да компенсират сpада в Западна Eвропа и САЩ. Из тези развити пазари джобните навинагaционни устройства ще се установят като основни решения за потребителите. За разлика от тях системите, предназначени за вграждане в автомобили, предлагат доста по-качествено преживяване. Въпреки това никой вид няма да надделее и различните видове устройства ще съжителстват в бъдеще, прогнозират анализаторите.

Berg Insight предвижда още, че към 2015 г. 88 процента от PND устройствата, доставяни по света, ще имат вградена клетъчна свързаност. Потребителите все повече ще привикват с удобства като услугите в реално време по осигуряване на информация за трафика – например задръствания и свободни места по паркинги – а също така изображения от високоскоростни камери, интересни места за посещения и др.

За няклолко години клетъчната свързаност на персоналните навигационни устройства ще се превърне в нещо, което се възприема от потребителите като присъщо и налично “по подразбиране”.

Коментар