Музиката има превес над политиката сред младите

Младите българи се интересуват повече от музика, отколкото от политика, съобщиха от социалната мрежа Fanopic.com. Силно застъпена е ретро музиката и евъргрийните, а попфолкът е много слабо представен.

Политическите и социални теми не се радват на особена полулярност, за разлика от темите за култура и изкуство (сюрреализъм, фотография, театър, литература, кино).

Потребителите на сайта се вълнуват от теми, които помагат на професионалното им развитие, като най-популярни са тези за маркетинг, уеб дизайн и строителство и интериор.

Интерес провокират и личностите. Най-активни са феновете на Джони Деп, Паулу Коелю и Камен Донев.  

Хората, общуващи в социалната мрежа, се интересуват от възможностите за туризъм в България, а също така и от спорт (най-обсъжданата тема е Формула 1) и технологии.

Основната цел на Fanopic.com е да обедини хората по интереси, да улесни общуването помежду им и да обогати знанията им с актуална информация. Добавените досега видео клипове са около 10 500, снимките – 20 000, а линковете към статии са се увеличили почти три пъти от стартирането на сайта преди два месеца и сега са 5 000.

Над 50% от потребителите на Fanopic.com са на възраст между 18 и 34 години, като съотношението мъже-жени е почти равно (51% мъже – 49% жени).

Коментар