Майлстоун Системс с рекордно висок нетен приход

Томас Йенсен (вляво), главен изпълнителен директор на Майлстоун Системс, и Ларс Ларсен главен финансов директор (снимка: Майлстоун Системс) 

Майлстоун Системс, лидерът в разработката на софтуер за видео мениджмънт, отбелязва двуцифрен ръст през 2022 г., според наскоро публикувания годишен отчет на датската компания.

Базираната в Копенхаген технологична компания регистрира рекорден до момента годишен нетен приход от 1,5 милиарда датски крони (DKK), което се равнява на 200 милиона евро. Това е увеличение с 30% в сравнение с 2021 г.

Майлстоун Системс отчита и печалба преди данъци от 11 милиона датски крони (DKK) през 2022 г., еквивалентна на 1,5 милиона евро.  До 2026 г. компанията има за цел да увеличи приходите си от 2021 г. (1,1 милиарда датски крони) с повече от два пъти, като част от амбициозна стратегия за растеж.

Ключова част от стратегията на Майлстоун Системс е отговорната технология. Миналата година компанията се ангажира с Ръководните принципи на ООН за бизнеса и правата на човека. Майлстоун Системс ще стартира и допълнителни инициативи, насочени към това как в компанията развиват технологията си и как продуктите ѝ се продават и използват.

„Бяха ни нужни 21 години, за да достигнем първия милиард крони от нетни приходи, но само през последните три години добавихме половин милиард крони към нетния ни оборот. Това е свидетелство за упоритата работа, ангажираността и стремежа към иновации на хората ни”, коментира резултатите Томас Йенсен, главен изпълнителен директор на Майлстоун Системс.

2022 беше предизвикателна година, през която както Майлстоун Системс, така и клиентите на компанията трябваше да се научат да живеят с Covid-19 и да се справят с предизвикателствата, породени от пандемията – проблемите във веригата за доставки и недостига на компоненти, допълни Йенсен.

„Избухването на войната на европейска земя продължи да носи трагични последици за хората, участващи в нея. Заедно с други компании ние прекратихме бизнеса си в Русия в резултат на нахлуването ѝ в Украйна. Въпреки инфлацията и повишаването на цените на енергията през миналата година, увеличихме бизнеса си с 30%. Чрез силата на нашата мрежа от технологични партньори и дистрибутори, успяхме да преминем успешно през година, която може да бъде сравнена с перфектна буря”, каза Томас Йенсен.

Акценти през финансовата 2022 г.:

  • Нетни приходи: 1,48 милиарда датски крони
  • Печалба преди данъци: 11 милиона датски крони
  • Служители: 1281
  • Дъщерни дружества: 25 бр
  • 100 милиона датски крони инвестиции в проекти за развитие

Планове за растеж

Главният изпълнителен директор на Майлстоун Системс подчерта амбициите за растеж на компанията: „Навлизайки в 25-та ни годишнина, сме в силна позиция да следваме стратегическата си посока за трансформиране на нашата индустрия, като определим стандарта за видеотехнология в и отвъд сигурността, каквито са например видео базирани решения за здравния сектор. Също така виждаме много възможности в развитието на изкуствения интелект, което вярваме,  значително ще разшири възможностите на управляваната от данни видеотехнология”.

През изминалата година Майлстоун Системс добави почти 200 души към своя глобален екип, базиран в 25 локации. „Продължаваме да инвестираме, да растем и да наемаме служители. Нашите инвестиции през 2022 г. ни поставиха в силна позиция да продължим пътя си на растеж, заедно с партньорите ни и през 2023 г.”, заяви Ларс Ларсен, главен финансов директор на Майлстоун Системс.

Други акценти от годината включват обявяването на ново облачно решение, Milestone Kite, разработено с Arcules. Това е просто, сигурно и мащабируемо решение за видео сигурност като услуга (VSaaS), базирано в облака. Kite е предназначено предимно за малки и средни предприятия и по-големи организации с множество сателитни и отдалечени локации.

Майлстоун Системс също така обяви, че ще проучи нови възможности за XProtect както в сферата на традиционния пазар на сигурността, така и извън него. Софтуерът е внедрен в повече от 500 000 инсталации по целия свят и се използва от различни крайни потребители, от летища и болници до туристически атракции.

Коментар