Повече награди в конкурса по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine

Най-елитният частен конкурс по програмиране в страната, организиран съвместно от PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт, се провежда за дванадесети път. Тазгодишното издание бележи ръст в броя на участниците в първи кръг в сравнение с миналата година  –  68 състезатели.
На първо място се класира Свилен Марчев от София. Той е възпитаник на 12 СОУ „Цар Иван Асен ІІ” в столицата, активен участник е в състезания по информатика и се състезава за втора година в конкурса по програмиране на Мусала Софт и PC Magazine. Свилен е тренирал Тае Куон До, а сега се занимава активно с тенис на маса. Любимият му автор е Паулу Коелю и е прочел почти всичките му книги. Свилен спечели Bluetooth устройство, Oxford картинен речник и абонамент за PC Magazine. Първенецът получи и грамота от Мусала Софт.
На второ място застана Владимир Недев, а но трето Борис Даскалов. И двамата са студенти във Факултета по математика и информатика към СУ „Климент Охридски”, съответно в трети и във втори курс. За Владимир наградата бе Европейски езиков сертификат TELC – английски език подготовка за ниво A2 и абонамент за PCMagazine, а за Борис – Европейски езиков сертификат TELC – английски език подготовка за ниво B2 и абонамент за PC Magazine.
Награждаването на победителите се състоя на 14 септември в офиса на фирма Мусала Софт. Участниците бяха наградени от Тервел Няголов – главен редактор на PC Magazine Bulgaria и Делян Лилов – изпълнителен директор на Мусала Софт.
„Искрено ни зарадва увеличеният брой на участниците. Надяваме се развитието на състезанието да продължава в същия дух. Силният интерес ни мотивира да се стремим към постоянно усъвършенстване. Участниците го заслужават и даваме най-доброто от себе си. Както обещахме раздаваме повече награди в сравнение с минали издания и всички участници, представили работещо решение на шестте задочни кръга ще бъдат специално поощрени за ентусиазма им” – изразиха задоволството си организаторите по време на награждаването.
В момента протича втори кръг на състезанието, който е под патронажа на Българската асоциация за компютърна лингвистика (БАКЛ). Решения на задачите могат да бъдат изпращани до 30 ноември.

Коментар