Сторидж оптимизацията става все по-актуална

Сторидж бюджетите нарастват със 7% годишно, докато разходите за ИТ се увеличават само с 2%. Главният движещ фактор в тази тенденция е електронната поща, стана ясно днес на семинар в София с участието на технологичните гиганти Fujitsu и Symantec.

Как да се справят с растящия обем неструктурирана информация е едно от основните предизвикателства пред ИТ отделите на компаниите. Глобалното партньорство на Fujitsu и Symantec дава решениe на проблема, което обединява сървърните и сторидж системи на японската компания със софтуера на един от най-големите разработчици в света.

Налице са различни начини за оптимизиране на сторидж ресурсите. Освен компресия и оптимизиране на данните от имейла, се прилагат  и технологии като дедупликацията, поясни Роберт Пецанка, регионален мениджър в Symantec.

Корпоративното решение за имейл архивиране Enterpise Vault осигурява единична точка на управление на всички неструктурирани данни, компресия и дедупликация на цялата  информация. По този начин се оптимизира максимално сторидж пространството, заявиха представителите на Symantec.

В допълнение, системата индексира всяко читаемо съобщение от електронната поща с цел последващо лесно търсене. Подобен подход осигурява интуитивно и контекстно търсене на 95% от информацията, която не е обхваната от корпоративната система за управление на съдържанието (CMS).

Като част от динамичните ИТ инфраструктури, Fujitsu представи линията сторидж системи Eternus, която включва решения в целия диапазон, вкл. от най-висок корпоративен клас с капацитет над 2,7 петабайта.

Eternus DX8700 е системата с най-голям капацитет в света, посочи Тодор Тодоров, технически консултант в българския офис на Fujitsu.

Отличителна черта на линията Eternus, наред с другите й предимства, е технологията Cash Protector, която използва кондензатори, вместо батерии, за да съхрани данните от кеша във флаш памет при срив в електрозахранването.

Fujitsu използва и уникална технология за криптиране на данните, която дава сигурност, че при излизане от употреба на устройствата за съхранение, информацията в тях ще остане недостъпна за недоброжелатели.

Коментар