Starent започва дело заради сделката с Cisco

Производителят на безжично обрудване Starent Networks обяви, че акционерите й ще заведат дело във връзка с предстоящото придобиване от страна на мрежовия гигант Cisco Systems, съобщи Cellular news.

Starent се е съгласила да плати разходите по съдебния процес и е приготвила някои пояснения по финансовия анализ, които са “подковали” решението на борда да приеме предложението на Cisco на стойност 2,9 милиарда долара в кеш. Сделката бе обявена на 13 октомври.

Акционерите обаче изглежда не са доволни от сумата, която ще получат задяловете си. Делото е заведено в Делауер и се базира на твърдението, че бордът на директорите на Starent не е изпълнил задълженията си да защитава интересите на акционерите, приемайки цена, която е твърде ниска.

Това е третият случай в последните два месеца, кгато акционери възроптават срещу ниска цена за придобиване на някоя компания. Първият казус бе свързан също с Cisco: акционерите на Tandberg определиха предложената цена от 3 милиарда долара като твърде ниска. В крайна сметка Cisco вдигна офертата до 3,4 млрд. долара. Анализаторите определиха стъпката като прецедент и предпоставка за бъдещи "изнудвания" от страна на акционери на придобивани фирми. Дни след това тезата се потвърди: акционерите на мрежовия производител  3Com, когото HP иска да придобие, също изразиха недоволство от цената, която им се предлага, и се приготвиха да водят дело срещу борда на директорите на 3Com.

Коментар