Нови ядове за Sony около PlayStation 3

От Sony съобщиха, че новата игрова конзола PlayStation 3 не може да стартира правилно някои от заглавията, предназначени за предишните версии PlayStation и PlayStation 2. Очакваше се новият продукт да бъде напълно съвместим с гейм заглавията за неговите предшественици. Но явно това не е така, тъй като в някои от заглавията липсва звук, докато други директно отказват да тръгнат.

От компанията обявиха, че най вероятно около 200 заглавия от предишните версии могат да имат проблем. Sony планира да реши проблема чрез онлайн обновяване на системния софтуера на PS3.

Освен това по форумите тръгнаха слухове, че при продължителна игра лазерът стопявал дисковете. Тази информация не е потвърдена официално и може би ще трябва да мине известен период, преди да разберем дали наистина се случва подобно нещо.
Явно споменатите проблеми не оказват особено негативен ефект, тъй като за първите два дни в Япония (за момента конзолата е налична само там) са продадени 88400 бройки от Playstation 3, като са изчерпани всички складови наличности и се очакват новите партиди. От тях 62% са моделите с 60-гигабайтов диск, четец на карти и Wi-Fi адаптер.
До дни започват продажбите и в САЩ, а европейската премиера е насрочена за март 2007 г.

Коментар