Favit отличена в престижен анализ за “real-time” приложения

Иновативната платформа за споделяне и откриване на съдържание според интересите на потребителя favit.com бе отличена в престижния анализ "Real-Time Web and Its Future" на известния блог за уеб технологии ReadWriteWeb.

Авторите на анализа са изключително впечатлени от начина на филтиране на съдържанието във favit – чрез филтрите от "второ ниво", прилагани за ключови думи над емисиите, за които са абонирани членовета на мрежата, както и чрез "глобалния" филтър, който филтрира цялото съдържание, достигащо до потребителя, независимо от източника му – facebook, twitter, блог публикация, според предварително зададени критерии.

"favit препоръчва на потребителите си филтрирани колекции от блогове и сайтове, сглобени от други потребители със сходни интереси. Това е страхотно", се казва в анализа.

В изследването са включени интервюта с над 50 компании и разработчици от света на "real-time" приложенията. В допълнение, авторът на анализа – Маршал Къркпатрик е събрал над 300 мнения от тазгодишния форум Real-Time Web Summit. Резултатът е вдъхновяваща компилация от споделено знание и идеи.

"Всички от favit сме изключително щастливи, че усилията ни да създадем един уникален и полезен продукт са признати и оценени от толкова високо и уважавано ниво", сподели за TechNews.bg регионалният мениджър на favit за България и Гърция – Мартин Линков, и допълни:

"Само преди месец друг водещ блог в сферата на технологиите – TechCrunch Europe излезна с много положителна статия относно начина, по който favit помага на потребителите си да се справят с непрестанно увеличаващото се информационно пренасищане. Това беше един своебразен "летящ старт" за favit на световния пазар."

"Настоящото изследване потвърждава, че сме на правилната пътека към предоставяне на масовия потребител удобен начин да получава, споделя и подрежда само тази информация от огромния поток в мрежата, която отговаря на неговите нужди", каза още Линков.

Коментар