Изненада: Google Chrome в пакет с Avast


Навярно звучи неочаквано, но може би Avast и Google Chrome са най-новата пазарна хит-комбинация а”ла “мед-и-масло” в сферата на софтуерните продукти. Браузерът на Google “се чифтоса” с една от най-популярните безплатни програми за сигурност в света. Koгато потребителите пуснат инсталатора на Avast на компютъра си и на РС-то няма нито Chrome, нито Avast, ще им бъде предложена възможност да инсталират Chrome едновременно с програмата за сигурност. Това съобщи Cnet News.

Комбинацията е първото подобно пакетиране на Avast с друг софтуерен продукт в 21-годишната история на съществуването й.

Опцията за инсталиране на Chrome в инсталатора на Avast се отличава съществено от повечето подобни оферти за комбинирана инсталация, на които потребителите често се натъкват.

Една от съществените отлики се състои в това, че прозорецът с въпроса за за инсталиране на Chrome се появява само в случай, че той не е инсталиран досега. Второто много интересно нещо е, че той принуждава потребителите да направят активен избор. Нито един от двата радио-бутона – “да, инсталирай” и “не, не инсталирай” – не е предварително маркиран по подразбиране.

Това драматично ще намали инцидентните и случайните инсталации, кито иначе изкривяват статистиките при други подобни съвместни инициативи и след това са повод за спорни изводи.

Говорител на Google загатна, че и други подобни комбинации са в процес на обсъждане и са на път да се появят на пазара.

Коментар