Скандинавска компания придобива МенторМейт

Tietoevry обслужва клиенти от корпоративния и публичния сектор в над 90 страни
(снимка: Miltton Oy / Mathias Foster / предоставена от МенторМейт)

Скандинавската технологична компания Tietoevry oбяви, че придобива софтуерния разработчик МенторМейт от Taylor Corporation. Стойността на сделката не беше разкрита от двете страни.

Придобиването на МенторМейт от Tietoevry ще подпомогне целите на двете компании да бъдат „световен лидер в дигиталното консултиране, софтуерно инженерство и дизайн”, гласи официалното съобщение до медиите.

С повече от 24 000 служители по целия свят, Tietoevry обслужва клиенти от корпоративния и публичния сектор в над 90 страни. Годишният приход на компанията е приблизително 3 милиарда евро, а акциите ѝ са регистрирани на борсата NASDAQ в Хелзинки и Стокхолм, и на Oslo Børs.

МенторМейт, базирана в Минеаполис, Минесота, се присъединява към Create на Tietoevry – ускорител за бързо развиващи се дигитални иновации и устойчиво развитие. Обединяването ще позволи на Tietoevry Create значително да разшири своята клиентска база в Северна Америка и да подобри опита си в индустрията.

МенторМейт включва пет технологични центъра в България и по един в Парагвай и Гьотеборг, Швеция. Компанията стартира през 2001 г., когато разработва приложение за езиково обучение, но постепенно се преориентира в сферата на услугите и започва да прави специализиран софтуер за различни бизнес организации.

В момента МенторМейт оперира като глобална софтуерна компания, която предлага услуги за цялостна дигитална трансформация на клиенти от индустриите на здравеопазването, финансите, промишлеността, образованието и земеделието.

Коментари по темата: „Скандинавска компания придобива МенторМейт”

добавете коментар...

  1. Късно

    Късно либе за китка.
    Кога ще стават лидер то всичко се уволнява а се назначава за малко и се оставя да си напуснат – не че точно МенторМейт не е по тази схема от години.
    Самата фирма е много назад и за да не фалива са я купили но и другите ги чака същото и то с цел да се закрият.
    Дори и САЩ не се борят вече за глобализация което ще води българите към емиграция особено в тази сфера ама много не малко като досега.

Коментар