Intel успокои, че няма да вдига цените на процесорите

Процесорите на Intel за потребителски РС няма да поскъпват в близко бъдеще
(снимка: Intel)

В интернет пространството се появиха информации с източник немски уебсайт, че Intel ще повиши цените на процесорите си за потребителски компютри. Представителите на компанията трябваше да направят рядко в подобни случаи изявление, че нямат намерение да променят цените на съществуващата гама от CPU в близко бъдеще.

Слухът за покачването на цените идва от германското издание PC Games Hardware, което се позовава на митично писмо на Intel, получено наскоро от търговци на едро на електронни компоненти. Според източника, съобщението съдържа известие за предстоящи увеличения на цените през следващите седмици за потребителските процесори Intel Core от семействата Alder Lake, Raptor Lake и Raptor Lake Refresh.

Твърди се също, че американската компания се нуждае от средства за преструктуриране и изграждане на нови предприятия, а повишаването на цените ще помогне да се получат необходимите финансови ресурси.

В публикация на специализирания уебсайт Tom’s Hardware представители на Intel опровергаха слуховете: „Като цяло Intel не коментира слухове за промени в цените на своята продуктова гама. Въпреки това можем да потвърдим, че Intel не е изпратил споменатото писмо до своите клиенти и партньори, нито подготвя в момента промени в цените на съществуващи процесори”.

Утре Intel ще публикува поредния си тримесечен отчет. Очаква се по този повод компанията да изнесе официална информация за състоянието на пазара на процесори.

Коментари по темата: „Intel успокои, че няма да вдига цените на процесорите”

добавете коментар...

  1. буахахах

    Да вдигат, кой ще ги купи, като има AMD

Коментар