Vivacom с първа награда от Български дарителски форум

Телекомуникационният оператор VIVACOM получи първа награда в категорията „Най-голямо дарение на доброволен труд на служителите” за 2008 от Българския дарителски форум. Наградата бе връчена на Симона Чаръкчиева, съветник „Корпоративна и социална отговорност” във VIVACOM от търговския съветник на посолството на САЩ у нас Скот Позил. Това стана днес по време на петата официална церемония за връчване на наградите „Най-голям корпоративен дарител”. Сумата, която е дарил телекомът е в размер на 55 800 лв.

VIVACOM взе и трета награда в категорията „Най-голям дарител на стоки и услуги” през 2008. Дарените стоки и услуги се равняват на 200 000 лв.

„Горди сме, че ни оцениха така високо. Да помагаме е част от нашите ценности и фирмена култура”, заяви Симона Чаръкчиева, след получаването на наградите.

Наградите се връчватв рамките на годишната конференция, организирана от Български дарителски форум. Темата на тазгодишната конференция е „Партньорство за по-ефективно дарителство”. Целта на форума е да се утвърдят стандартите за отговорно, стратегическо и прозрачно бизнес дарителство и да се отличат компаниите, които системно инвестират в значими обществени каузи. Тазгодишните категории за инвестиции в обществено значими каузи бяха:

  • Награда за “Най-голям обем на финансови дарения за 2008”

  • Награда за “Най-голямо дарение на доброволен труд на служителите за 2008”

  • Награда за „Най-щедра компания на 2008 година”

  •  Награда за “Най-голям дарител на стоки и услуги през 2008” 

Специални гости на събитието бяха Валентина Симеонова, заместник министър на Министерство на труда и социалната политика, съветникът по търговските въпроси на Посолство на САЩ в България Скот Позил и британският заместник посланик Ник Лийк.

Коментар