Novell се реорганизира пак, гони мениджъри

Доставчикът на операционните системи NetWare и SUSE Linux – фирмата Novell – се опитва да се задържи в бизнеса и да разширява пазара си от над десетилетие и за това време се реорганизира толкова пъти, че надали някой може да ги преброи. Ето, че го прави пак. Новата организация ще е в сила от 1 януари. Основният момент е, че се консолидират бизнес-отделите: от четири те стават два.

Поделението „Отворени платформени решения“ (OPS), което включва SUSE Linux и Open Enterprise Server NetWare-SLES хибриди, ще се слее с отдела за решения за управление на идентичността и сигурността (ISM) и с отдела за решения за управление на системи и ресурси (SRM).

Второто поделение на Novell ще се нарича „Решения за съвместна работа“ и ще се оглавява от мениджър, който в момента е старши вицепрезидент на линията „Глобални услуги“ в Novell.

Като част от реорганизацията Novell, компанията, която така и не намери себе си, ще се раздели с Роджър Леви, старши вицепрезидент стратегическо развитие развитие и бивш генерален мениджър на поделението за SUSE Linux. На 1 февруари 2010 ще си тръгне и Джеф Джафи, бивш изследовател в IBM и Bell Labs, който бе взет за изпълнителен вицепрезидент и главен технически специалист в Novell през ноември 2005.

Коментар