Търси се ИТ директор на правосъдието

Шестима кандидати се явиха в конкурса за длъжността „директор” в дирекция „Информационно обслужване и технологии” в Министерство на правосъдието. Вчера ведомството публикува списък на одобрените, които ще се явят на втори кръг.

Одобрените кандидати са Асен Димов Хубчев, Васил Георгиев Василев, Виолета Наумова Николова, Маргарита Ангелова Николова-Динева, Мико Станимиров Миланов и Стойчо Христов Чичеков. Чичеков беше кандидат и в конкурса за директор на електронното правителство, организиран от МТИТС и спрян в началото на декември. 
Съгласно изискванията в конкурса, допуснатите кандидати следва да представят писмена концепция на тема „Ролята на дирекция „Информационно обслужване и технологии” в планирането, изграждането, внедряването и развитието на информационните и комуникационните системи в Министерството на правосъдието и осигуряването на тяхното съответствие с изискванията на Европейския съюз”. Разработката трябва да е не по-голяма от 20 стандартни машинописни страници. Концепциите ще се приемат до 17,30 ч. на 28.12.2009 г. в деловодството на Министерството на правосъдието.
Списък на кандидатите, допуснати до защита на концепцията, денят и часът на защитата ще бъдат обявени на сайта на МП на 11.01.2010 г.

Коментар