Apple ще пуска лаптопи с процесори на AMD?

Лаптоп на Apple с процесор AMD вече е в производство, твърди публикация в DigiTimes, която се позовава на източници от средите на тайвански производители на пасивни компоненти.  
Компаниите Murata Manufacturing, Taiyo Yuden и TDK са получили поръчка за производство на многослойни керамични кондензатори с капацитет по 22 микрофарада.
70 такива кондензатора се използват в ноутбуците на база AMD. За сравнение, лаптопите на Apple с процесори Core 2 Duo използват 80 кондензатора с капацитет по 22 микрофарада.
За много анализатори е очевидно, че Apple и AMD не могат да избегнат плътно партньорство. Неотдавна AMD придоби графичната компания ATI, а същевременно Apple използва ATI чипове в своите ноутбуци, започвайки с модела G5. Това предполага почти сигурно партньорство между двете компании.
Очаква се също AMD и Apple да си сътрудничат и в сървърния бизнес. Разликата във възможностите на платформите на Intel и AMD подтиква производителите да предлагат сървърни решения и от двете компании, за да осигурят разнообразие в избора на клиентите.

Коментар