MPS Group става част от Adecco, след одобрение от ЕК

 

Европейската комисия одобри придобиването на американската компания MPS Group Inc. от страна на швейцарската Adecco S.A. И двете компании работят в сферата на услугите по заетостта.

След проучване на транзакцията Еврокомисията е преценила, че сливането няма да окаже негативно влияние на пазара и ефективната конкуренция.
Adecco, която присъства и в България, е международен доставчик на услуги в областта на човешките ресурси и набора на кадри. Дейността на компанията включва наемане на временен персонал, набор на кадри за постоянна заетост, консултации.
MPS Group е американска фирма, също доставчик на професионални услуги в областта на подбора на персонал, фокусиран върху пазарите от Европа и особено Великобритания.
Придобиването на MPS от страна на Adecco беше обявено в края на октомври т.г. Стойността на сделката е 782 милиона евро.
Придобиването на MPS Group ще позволи на Adecco да предоставя още по-сериозно портфолио услуги, което ще й позволи значително да разшири присъствието си в САЩ, Канада и Великобритания.

Коментар