Идва голяма актуализация на Windows 11 – с чатбот Copilot

Нова версия на Windows 11 със значими подобрения във функциите излиза до дни
(снимка: Microsoft видео)

Следващата голяма актуализация на Windows 11 скоро ще стане достояние на потребителите по целия свят. Версия Windows 11 23H2С идва с много нови функции, включително чатбот Copilot, поддръжка на RAR архиви и др.

Microsoft обяви официално датата за пускане на новата голяма актуализация на своята операционна система Windows 11. Версията е означена като 23H2 и ще стане достъпна за потребителите на 26 септември 2023 г.

Актуализацията ще включва нова функция Windows Copilot, базирана на изкуствен интелект, преработен Explorer, нова функция Ink Anywhere за потребители на стилуси, значителни подобрения в графичния редактор Paint, вградена поддръжка за RAR и 7-zip файлове, нов миксер за силата на звука и други възможности, съобщи The Verge.

Copilot несъмнено е най-интересната нова функция в Windows 11 23H2. На практика Microsoft пренася чатбота Bing Chat директно на десктопа на Windows 11. Новият Copilot се появява като странична лента, като помага в управлението на настройките на компютъра, пускането на приложения или просто дава отговори на въпроси.

Copilot е интегриран в цялата операционна система. Microsoft демонстрира използването на чатбота с изкуствен интелект за писане на текстови съобщения по данни от календара, Outlook и други приложения.

Copilot е най-интригуващата нова функция в Windows 11 23H2.
(снимка: Microsoft видео)

Функцията Ink Anywhere ще позволи на потребителите на Windows 11 да пишат на ръка със Surface Pen или друг стилус във всяко текстово поле, навсякъде в Windows. Операционната система преобразува написаното от потребителя в текст.

Актуализираната ОС ще има и вградени контроли за RGB осветление, които потребителите ще могат да използват с устройства за игри като клавиатури, мишки, монитори, вентилатори на кутии и др.

Windows 11 23H2 ще предложи и нови възможности за фото-любителите
(снимка: Microsoft видео)

Подобреното приложение Windows Backup ще позволи архивиране на данни на компютъра при преместване на ново устройство. Съществуващите настройки ще се прехвърлят автоматично на новия компютър, дори фиксираните приложения в менюто “Старт” и лентата на задачите. Всички приложения на Microsoft Store ще бъдат автоматично възстановени.

Коментари по темата: „Идва голяма актуализация на Windows 11 – с чатбот Copilot”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Те да върнат функционалността да се разделят менютата в таскбара поне. Уинеоус все повече не прилича на нищо потребителско, освен една машина за следене.

Коментар