Обявиха най-скъпите ИТ умения за 2010 г.

ИТ специалистите с умения в сферата на уеб-разработването ще са най-търсените таланти през 2010, като търсенето на разработчици на мобилни приложения расте бързо, според ново проучване на Elance.

Пазарът на работна ръка за идната година очертава една много „жежка“ година за разработчиците, владеещи PHP, HTML, CSS, WordPress и Adobe Flash умения. При дизайнерите пък много ще се търсят експертни познания във Photoshop. Търсенето на специалисти с познаване и владеене на MySQL също влиза в топ-10 най-търсени ИТ умения на Elance за 2010 година.
За годината, която си отива, Elance открои PHP като най-постоянно и дълготрайно търсено умение. Скриптовият език, създаден в средата на 90-те години, стигна до версия 5.3.1 в края на ноември.
Ще нараства търсенето на познания в областта на мобилните приложения. Android набра скорост през 2009 година и това определено променя пазара. Познанията по мобилната операционна система на Google се нареждат на 35 място в подредбата на най-търсените ИТ умения на Elance, но трябва да се посочи, че те са се озовали там чрез скок от позиция 75 миналата година.
Elance дори казва, че търсенето на тези умения е засенчило интереса към таланти с познания в разработването на приложения за Apple iPhone. Сега те са на 38 място в подредбата.

по темата: „Обявиха най-скъпите ИТ умения за 2010 г.”

добавете коментар...

  1. Смешници

    Тази статия е абсолютно неправдоподобна. Отворете сайта на Elance и вижда сбора на Майкрософт технологии спрямо останалите и вижте разликата между 2. PHP и 3. .NET следващите Microsoft

Коментар