Щатски съд пак забрани продажбата на MS Word

Ново съдебно решение възпира продажбите на популярния текстов редактор MS Word след 11 януари 2010 година. Федералният апелативен съд на САЩ отхвърли жалбата на Microsoft и остави в сила предишно решение на съда в Тексас, което забранява продажбите на версии Word 2003 и 2007, предаде Ройтерс.

Забраната ще продължи докато Microsoft не отстрани от своя продукт всички спорни функции. В допълнение, съдът одобри наложената по-рано глоба от 290 милиона долара на софтуерната компания. Редмънт ще трябва да плати тази сума на канадския разработчик i4i, заради нарушения  в Word на негови патенти, свързани с формата XML.

Междувременно, Microsoft е заявила, че има готовност да пусне обновление на Word, което отстранява оспорваните технологии. Тези функции практически не се използват и премахването им няма да се отрази на работата на потребителите, допълват от Редмънт.

Не е изключено Microsoft да обжалва последното решение на съда. i4i пък е доволна от развоя на събитията. Това е много важна крачка за защита на правата на малките компании, казват канадците.

по темата: „Щатски съд пак забрани продажбата на MS Word”

добавете коментар...

  1. Евок Севок

    Крадливи копеленца, ей! Откраднаха и патентоваха половината технологии… ама тук добре са ги сгащили.

    Съд до дупка за Майкро$офт, фалит и вечна забрава!

Коментар