Microsoft показва система за документооборот в МО

Екип на Microsoft България днес демонстрира работа с автоматизирана система за документооборот пред Министерството на отбраната, съобщиха от компанията. Автоматизираната система показа реален работен процес по командироване на служители от централната администрация в страната.

На демонстрацията присъстваха министърът на отбраната Николай Младенов, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Валери Рачев и генералният директор на Microsoft България Огнян Киряков.

Днес видяхме какви възможности имаме и че една подобна система може да промени цялата администрация. Трябва да направим първата крачка, защото подобни решения са част от всяка модерна администрация и ние имаме амбицията Министерство на отбраната да се превърне в такава”, отбеляза министър Младенов.

Демонстрираната система е базирана на Microsoft Office SharePoint Server 2007. Освен ускоряването на документооборота, намаляването на грешките и елиминирането на работата с хартия, тази платформа може да даде и възможност и за изготвяне на аналитична справка за направените разходи и сравнение с бюджета по програми.

Целта на проекта е да се демонстрират възможностите на платформата SharePoint за разработка на работни процеси и за подготовка на среда за бъдеща разработка на бизнес приложения“, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Microsoft България. Част от проекта е и конфигурирането на портал в Министерството на отбраната, базиран на Microsoft Office SharePoint Server 2007, който да позволява съхранение и управление на електронни документи, търсене на информация за служители в организацията.

по темата: „Microsoft показва система за документооборот в МО”

добавете коментар...

  1. Nikolov

    Подозирам разходоориентиран провал на проекта.
    Причините ще бъдат толкова много и разнообразни, че така и няма да се дефинират ясно. Все пак бих желал да споделя нещо към автора и изданието:
    – Защо не направите един статиен обзор на такива подобни системи. Къде са Adobe, XEROXр както и Майкрософт в предлагането на такива решения. Къде е GPL и отворените системи. Много малки и големи организации се интересуват от подобни решения. Стратегията на много водещи доставчици обаче е до покупката потенциалните клиенти да се държат твърдо в зоната на здрача и големите очаквания. Защо е всичко това?
    Защото инвестиция в SharePoint и Office, както и още не малко лицензни разходи по файловите сървъри не е малка, а всички знаем до колко се ползват предишните такива в Exchange & Server 2003. Усещането е като инвестиция в пластичната операция на баба ми.
    Иначе всички разбираме от харчене на пари особено по Коледа…
    А пък самата снимка е просто попадение CEO-то и министъра – лицето и визията на целия процес. Просто няма други хора и екипи, които толкова ясно и детайлно да са в нещата… За кои неща?
    🙂 Весела Коледа!

Коментар