Вече не е нужно да чакате: Google Bard отговаря в реално време

Изкуственият интелект на Google вече е способен да отговаря в реално време на потребителите (снимка: CC0 Public Domain)

Големите езикови модели (LLM), които са в основата на чатботовете с изкуствен интелект,  не реагират мигновено на въпросите на потребителите. Има забавяне между подсказката и отговора, но това е на път да се промени.

Вече не е нужно да чакате изкуствения интелект. AI чатботът Google Bard може да „отговаря в реално време”. Освен това можете да го „прекъснете”, преди да „завърши” отговора си.

Google въведе много полезна актуализация в своя чатбот. Сега Bard е способен да отговори на потребителската заявка много по-бързо, като използва опцията „отговор в реално време”.

Както обясняват разработчиците, „отговорите ще се показват в реално време, докато се изпълняват”. След кратко забавяне текстът на отговора започва да се появява ред по ред, разказва за иновацията The Verge.

Нещо повече, потребителят може „да прекъсне” Google Bard, без да му позволи да „преговаря”. Ако сте сигурни, че отговорът е безполезен, трябва да кликнете върху синия бутон „Пропускане на отговор” над текстовото поле. Това ще спре Google Bard и можете да опитате с нещо друго.

Ако все още чакате отговор, можете да щракнете върху бутона „Преглед на други чернови”, за да видите алтернативни отговори. Bard също ви позволява да редактирате отговора – да стане по-„небрежен” или „професионален”.

Поведението на Google Bard може да се коригира в настройките. Там потребителят има избор между „Отговор в реално време” и „Отговор след завършване”.

Коментар