Indesit Company взе участие в Bright Green Expo в Копенхаген

28 декември, 2009 – Интелигенти уреди за дома, които могат да оптимизират използването на енергията от възобновяеми източници, благодарение на уеб връзки и ефективно електроснабдяване. Това е основата на проекта, който Indesit Company представя в Energy Aware House, която е част от Bright Green Expo. Изложението се проведе в Копенхаген на 12ти и 13ти декември 2009 година, по време на 15-та Конференция на обединените нации за промените в климата.

Повече от 170 компании, които са ангажирани в разработката на новаторски екологични решения за едно „зелено” бъдеще, участват в Bright Green Expo. Indesit Company заедно с още 12 партньори в Energy Aware House, създаде 4 домашни сценария за бъдещето (контрол на осветлението, енергия на придвижване, визуализираща енергия и отворен прозорец) за да представят своите нови, безопасни за околната среда технологии и да демонстрират как да допринесем за опазване на природата чрез използване на енергия от възобновяеми източници в ежедневието.

Интелигентната пералня със сушилня, представена от Indesit Company може не само да се комбинира с останалите уреди от домакинството, но и да контактува с външния свят чрез връзка с Интернет и възможност за ефективното електроснабдяване. Използвайки този нов канал на комуникация, домашният уред получава информация за възобновяемата енергия, без отделяне на вредни емисии и разхода на час, направен от уреда. Когато потребителят избере програма и температура, интерфейсът на пералнята може да покаже чрез специален In-Home дисплей, кога е най-подходящото време за пускане на цикъл с най-нисък разход на вредни емисии.

По този начин потребителите са свободни да използват програми според конкретните си нужди, но същевременно разполагат с опцията да предпазват околната среда, използвайки уредите във времевия отрязък, когато „зелената” енергия е най-евтина като по този начин пестят и от месечната си сметка за електричество.

„Участието ни в това значимо международно събитие потвърждава нашия ангажимент към иновациите в интерес на опазването на околната среда, който ни е спечелил редица международни награди през годините. Ние направихме първото по рода си проучване в сферата на интелигентите мрежи и това е един от нашите приоритети, да подпомогнем намаляването на енергийната консумация като предлагаме на нашите клиенти непрекъснато подобряващи се, иновативни услуги” , заяви г-н Адриано Менкарини, Директор на отдел Иновации и дигитален дизайн в Indesit Company.

Домашната автоматизация винаги е била основна сфера на проучвания и развитие в  Indesit Company, чиито продукти малко по малко промениха коренно нагласите на потребителите към бялата техника – от първата дигитална пералня с мрежови капацитет до технологията smart tag (специални електронни “етикети”, които позволяват на продукта да разпознава различните артикули пране или различните видове храни и да ги третира съобразно това). Много от тези иновативни функции доведоха до значително намаление на консумацията на вода и електроенергия – по време на техния средно 15 годишен жизнен цикъл, новите перални и съдомиялни машини ще потребяват до 60% по-малко електроенергия в сравнение със старите модели, а хладилниците ще се нуждаят от 75% по-малко електроенергия.

Като член на алианса ZigBee Indesit Company подпомага подобряването на определянето на оптимален протокол за гарантиране на оперативната съвместимост между електродомакинските уреди за бита и други устройства на различни производители. Това е пряко свързано с ангажимента, който компанията пое преди 10 години, когато представи Leon@rdo – един от първите дигитални кухненски помощници с дисплей inHome, който е свързан с домашна мрежа за автоматизация и PayXuse – революционна концепция, базирана на домашни уреди под наем.

В сферата на ефективното електроснабдяване Indesit Company стартира два важни проекта тази есен: първият е глобална програма за изпробване в домашни условия на интелигентни хладилници с технология КДС ( Контрол на динамичното търсене) , която е способна да контролира консумацията на база годност на електрическата мрежа, а вторият проект се нарича Energy@home – изследователски проект, в рамките на който ще бъдат проведени експерименти на взаимното свързване на система от домашни електроуреди, разработени да оптимизират потреблението на електроенергия.

Коментар