Най-яката обява за работа: “Twitter гений”

Със своя лимит от 240 символа Twitter е почти сниноним на краткост и яснота. Но ако мислите, че това се отнася само за съдържанието на публикациите, лъжете се.

В списъка на най-интересните онлайн прояви на Craigslist е налице грабваща окото обява за работа, в която се търси… "Twitter гений", съобщи TechCrunch. Местоработата на гения ще е в градчето Гринуич и всъщност е съвсем реално нещо: маркетинг експерт в областта на социалните мрежи, който е нужен за новостартираща компания за е-търговия.

"Трябва ми някой, който туитва даже и насън и ъпдейтва профила си във Facebook преди да се обади на майка си в деня на жената", гласи още странната обява. По-нататък става още по-интересно.

Образование, опит и кариера, референции – всички тези неща нямат никакво значение за фирмата. Всичко, което е от значение, е да се следват до степен на съвършенство шест прости правила. Сред тях е кандидатът да се представи чрез два туита – един за опита си и един като форма на мотивационно писмо, да представи брой фенове и на кого е "последовател" самият кандидат, да опише фаворитите си сред всички, на които е "последовател", и др. От този вид.

Иначе казано, всеки мераклия трябва да е готов да бъде адски кратък. Кратък за опита си, за мотивацията си, за себе си, за интересите си. Кратък в самоописването. И също толкова кратък в претенциите за заплатата.

Коментар