Хотелските WiFi мрежи – право, а не лукс

WiFi мрежите в хотелите трябва да са право на всеки гост във всеки хотел, а не рядко срещана, луксозна опция само в някои хотели, смята Сара Лейси, авторка в TechCrunch. Днес къде ли не има WiFi мрежи – в домове и офиси, в ресторанти и кафенета, пицарии и заведения за бързо хранене – защо само хотелите пренебрегват това удобство за гостите си, пита авторката.  

Изненадващо тя е установила „една тенденция, която е в разрез с логката на икономиката и технологичното развитие, а именно – колкото по-скъп е хотелът, толкова по-лошо е качеството на WiFi интернета там, ако изобщо има такъв”.
На Лейси й се е случвало да установи, че безжичен достъп с отлично качество и покритие имат нисък клас хотели като Holiday Inn, както и заведения за бързо хранене, където се продават хамбургери за по един долар.
„При едно пътуване до Бостън петзвездният хотел нямаше никаква безжична мрежа. Чисто новият W в Сантяго, Чили, няма безжична мрежа. В Индия, Руанда или Аржентина трябваше да си купувам 24-часови „билети” за достъп, които трупаха стотици долари на сметката ми за връзка, която беше с „прилично” качество”, оплаква се Лейси. По думите й, качеството на безжичните връзки е почти винаги много по-добро в развиващите се страни, отколкото в Западна Европа.
„Защо става така, че в началото на 2010 година толкова много хотели имат нулев, ненадежден или безобразно скъп безжичен интернет достъп?” – реторично пита Лейси. Според нея, причината за това не е в спестяването на разходи, след като Holiday Inn и Days Inn могат да си позволят да имат WiFi. Според Лейси, причината е в „технологичното невежество” на луксозните хотели и е крайно време техните бизнес-гости да започнат да показват недоволството си от това.

по темата: „Хотелските WiFi мрежи – право, а не лукс”

добавете коментар...

  1. до мастермайнд

    Прав си, мастермайнд, но ФИ Банк са изключително клиентски ориентирана банка, те работят всеки ден ! Няма почивка, и тяхната елементарна, но вярна логика – работим до 20:00 вечерта, защото клиентите ни работят минимум до 18:00 и след това имат време да се придвижат до съответния офис – аз лично съм много доволен от тях, имат едни от най-изгодните условия в България. На темата за Уи-фи – след 2 години безжичните мрежи ще са още по-разпространени – а хотелите на които не им се инвестира в 2000 лв месечна заплата на един ИТ специалист, ще загубят много повече от тези пари.

  2. мастермайнд

    Трябва да има wifi във всяка обществена сграда. Примерно Първа инвестиционна банка пусна безплатен нет в клоновете си. И ако не се лъжа е точно на макстелеком.

  3. TechNews.bg

    Е то ограничения нет не е оферта. Примерно Виваком дават такъв за 10 лв за 750мб. След това всеки МБ е по 30ст, което идва по 300 лв на ГБ:D Лично аз си ползвам този на макстелеком, защото е евтин, неограничен и най-качествен.

  4. синдром

    Да, това с мобилния нет си е идея, защото ако ти трябва постоянен достъп, няма да се притесняваш има ли или не там където отиваш. Пък ако има, ще си се вържеш да не си хабиш трафика;)

  5. TechNews.bg

    Трябва да има wifi, но не мога да разчитам, че някой се е сетил и е пуснал сигнал. За това си ползвам мобилен нет и ми е мирна главата.

  6. petia

    В едно малко хотелче в центъра на София има wifi на всеки етаж, а в голямата Феста, която се води бизнес хотел, нетът по стаите е с кабел. Явно си е невежество, защото не е особено скъпа услугата.

  7. luciano

    To si ima kategorizaciq za zvezdite v hotelite, a i ne samo. Prosto nqkoi neshta sluchaino se podminavat i tova ne se sluchva samo u nas

Коментар