Стрийминг усилвател се заиграва с името на Winamp

Стрийминг-усилвател за ентусиасти се свързва с всичко – от системи за домашно кино до стар винилов грамофон (снимка: Linkplay Technology)

Подразделението за домашно аудио на Linkplay Technology се похвали с пускане на стрийминг усилвател от „аудиофилски“ клас, позволяващ на любителите на музиката да свързват устройството директно към пасивни високоговорители, система за домашно кино или дори стар винилов грамофон. Компанията се заигра с името на легендарния музикален плейър Winamp: тъй като тя самата се казва Wiim, нарече новия си продукт Wiim Amp.

„Ние се посветихме на проектирането на продукти, които подобряват музикалното стрийминг изживяване, а Wiim Amp е първата стъпка в нашата разширена гама“, каза главният изпълнителен директор на компанията д-р Лийфенг Жао. „Имайки ценна обратна връзка от потребителите и предвид ангажимента на нашия екип за превъзходно качество на звука, Wiim Amp предоставя звук от аудиофилски клас за музикалните ентусиасти“.

Wiim Amp е кутия, която е обвита в алуминиев корпус с размери 190x190x63 мм и люлеещ се голям единичен бутон за сила на звука, разположен отпред.

Вътре има усилвател клас D на Texas Instruments, който извежда 60 вата на канал при 8 ома или 120 вата при 4 ома към една или две двойки пасивни високоговорители. Системата би трябвало да осигурява ултра-ниско изкривяване и широк динамичен диапазон за фино възпроизвеждане на музика.

Опциите за свързване на устройството започват с 802.11ac двулентов Wi-Fi, Ethernet LAN и Bluetooth 5.0, предвидена е поддръжка за AirPlay 2 multiroom, Chromecast, Alexa Music Cast, Deezer, Qobuz, Pandora, TIDAL Hi-Fi и HiFi+, Spotify Connect, DNLA и др.

RCA конектори очакват наследените hi-fi устройства като грамофон или CD плейър, заедно с оптичен аудио вход и HDMI с аудио-канал за кабелна връзка към телевизор или система за домашно кино. Включва и USB порт за включване на лична библиотека, съхранявана на флаш памет.

Потребителите могат да настроят фино изживяването при слушане чрез придружаващо мобилно приложение, работещо на сдвоен смартфон, като избират от 24 предварителни настройки на еквлайзера или настройват по свой вкус чрез 4-лентов параметричен EQ. Има и гласов контрол – чрез Siri, Alexa или Google Assistant.

Коментар